Haber

Araştırma: Çok az tuz yemek kalp yetmezliği hastalarına zararlı olabilir

Yeni bir çalışma, kalp yetmezliği olan hastalar için çok az tuz tüketmenin israf olabileceğini ortaya koyuyor.

Healthday sitesinin haberine göre 9 çalışmanın ortak analizini içeren çalışmada günde 2,3 gramın altındaki tuz tüketiminin faydalı olmadığı ve ölüm riskini artırabileceği belirlendi.

Bulguları, 5 Mart’ta American College of Cardiology’nin yıllık toplantısında sunulacak. Anirudh Palicherla, “Bulgularımız, sodyum diyetini önerilenden daha azıyla sınırlamanın kalp yetmezliği ile mücadelede ters etki yaptığını gösterdi.” Dedi. söz konusu.

Palicheria, “Sodyum kısıtlaması hala kalp yetmezliğine yardımcı olmanın bir yoludur, ancak kısıtlamanın miktarı tartışmaya açık. Bu araştırma, sodyumun aşırı derecede kısıtlanması yerine güvenli bir sodyum tüketimi düzeyi oluşturmaya odaklanılması gerektiğini gösteriyor” dedi. terimleri kullandı.

Analiz edilen dokuz çalışma, kalp yetmezliği olan yaklaşık 3.500 kişide ölüm ve hastaneye yatış oranlarının yanı sıra farklı sodyum düzeylerinin değerlendirilmesine ilişkin verileri içeriyordu.

Araştırmacılar, günde 2,5 gramdan daha az sodyum alımı hedefi olan bir diyet uygulayan hastaların, günde 2,5 gram veya daha fazla diyet uygulayanlara göre yüzde 80 daha fazla ölme olasılığının olduğunu bulmuşlardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu